Gündem

Sebzeci esnafından Battalgazi’ye gözdağı   “Üst caddeyi işgal edeceğiz!”

Sebzeci esnafından Battalgazi’ye gözdağı

Abone Ol

Sebzeci esnafından Battalgazi’ye gözdağı

“Üst caddeyi işgal edeceğiz!”

MUTLU SARIGÜL

Battalgazi Belediyesi’nin seyyar satıcılara müdahale etmediğini ileri süren Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, belediyenin 10 seyyar satıcıyı 200 hal esnafına değiştiğini söyledi. Yıldız, belediyeye adeta gözdağı vererek, “Seyyar satıcı problemi böyle devam ederse biz esnaflarımızla birlikte üst caddeyi işgal edip gerekli tepkiyi göstereceğiz. Caddeye kurduğumuz tezgâhları kaldırmamak için gereken bütün mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Seyyar satıcılarla olan mücadelesine devam eden Malatya Sebze Hali esnafları, kar yağışından sonra Battalgazi Belediyesi’nin seyyar satıcıları serbest bıraktığını ileri sürdüler. Zaman zaman seyyar satıcılarla polemiğe giren zabıtaların, görevlerini yerine getirmediğini iddia eden Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, artık bu gidişata dur denmesi gerektiğini söyledi.

“KAPALI OLAN ALAN SON 20 GÜNDÜR AÇIK”

Artık seyyar satıcıların el arabası yerine pikap kullandığını dile getiren Yıldız, “Biz öğleden sonra saat 14.00’a kadar seyyar satıcıların ürünlerini satmasını bekliyoruz. Onlar arabalarındaki ürünleri bitirdikten sonra bizim esnaflarımız sebze ve meyve satmaya başlıyorlar. Battalgazi Belediyemiz milyonlarca lira harcayıp, ‘Prestij Sokak’ diye yaptığı sokağın devamında, şehrin göbeğinde Hindistan Pazarı gibi bir pazarın kurulmasına müsaade etti. Sabah 10.00 ila akşam 17.00 arasında araç trafiğine kapalı olan alan son 20 gündür açık. Önceden seyyar satıcılar ürünlerini el arabasıyla satıyordu, şimdi pikapla satış yapıyor” diye konuştu.

“ÖNCE DEVRİYE ATIYORLARDI, ŞİMDİ O DA YOK!”

Battalgazi Belediyesi’nin seyyar satıcılara hiç müdahale etmediğini ileri süren Yıldız, “Şikâyetimiz Battalgazi Belediyesi ve ilgili kolluk kuvvetleri. Neden? Çünkü hiçbir şekilde müdahale yok. Tek yaptıkları iş seyyarların terazilerini alıyorlar. Önce devriye atıyorlardı, şimdi o da yok! Battalgazi Belediyesi’nin düşüncesi ‘Bu karda kışta gariban evine ekmek götürsün’ düşüncesi. 10 seyyarı Hal Pazarı’ndaki 200 esnafa tercih ediyorlar. Seyyar satıcılara basın-yayın organlarına düşmemek için müdahale etmiyorlar” dedi.

“BELEDİYE KENDİ KENDİSİNE CEZA MI YAZACAK?”

“Biz kendi hatamızı da kabul ediyoruz” diyen Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim pazarın içindeki düzen, düzen değil. Ancak burayı bir düzene sokmak için attığımız her adımda esnaflar bizlere seyyar satıcıları, marketleri gösteriyorlar. İndirim günlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hangi marketinin önüne giderseniz gidin kaldırım yolu tamamen işgal edilmiş durumda. Market belediyenin, belediye kendi kendisine ceza mı yazacak? Bir düzen tutturulmuş gidiyor. Umarım bu düzeni değiştirecek yeni insanlar gelir. Bizim esnaflarımız önceleri çok kırıcıydı ama şimdi çok yapıcılar. Tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde tezgâhlarını geri çektiler. Ancak belediyenin istikrarsızlığı bu düzeni bozdu ve esnaflarımız tezgâhlarını ileriye almaya teşvik etti. Eğer seyyar satıcı problemi çözülürse, biz eski düzenimize tekrar döneceğiz. Biz her konuda yapıcı anlaşmaya varız. Çünkü bu bizim için faydalı olacak. Biz neden bu alanı daraltalım ki? Belediyenin bu konuya bir müdahale etmesi lazım. Şu an için biz beklemedeyiz. Bir sorunu çözüme kavuşturamıyorsanız, sorun sorunu getirir. Biz hiçbir sorun çıkartmak istemiyoruz. Belediyenin asli görevini yerine getirmesini bekliyoruz. Karın kalkmasıyla birlikte eğer seyyar satıcı problemi böyle devam ederse biz esnaflarımızla birlikte üst caddeyi işgal edip, mevcut tezgâhlarımız gibi tezgâh kurup gerekli tepkiyi göstereceğiz. Kurduğumuz tezgâhları kaldırmamak için gereken bütün mücadeleyi vereceğiz.”