- G:

Malatya'mızın eski halini özlüyoruz Esnaf da dertli 7'den 77'ye herkes dertli

Şehirde ticaretin kalbi olarak nitelendirilen Şire Pazarı, Akpınar, Bakırcılar Çarşısı, Dabakhane Mahallesi, Niyazi Mısri, Emeksiz gibi bölgeler depremlerde ağır hasar görürken, bu bölgeler adeta boş bir tarlaya döndü. İş yerleri yıkılan esnaf ise, kendilerine belirlenen noktalarda konteyner dükkânlarını açarak ticari faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyorlar.

Malatya'mızın eski halini özlüyoruz  Esnaf da dertli 7'den 77'ye herkes dertli
Malatya'mızın eski halini özlüyoruz  Esnaf da dertli 7'den 77'ye herkes dertli
+3
Büyütmek için resme tıklayın

Depremlerden sonra ayakta kalmaya çalışan ve tencere, tava, çaydanlık tamiratı, elektrik süpürgesi hortumu ve torbası satarak geçimini sağlayan Esnaf Ömer Köse, şimdilerde çevreyolu altgeçidinin üstünde konteyner kurarak ticari faaliyette bulunduğunu söyledi.

“DEPREMLERDEN ÖNCE GÜZEL İŞ YAPIYORDUK”

Depremlerin ağır hasara neden olduğu Malatya’da, çarşı merkeze kayıtlı 21 bin esnaftan 19 bininin iş yerleri yıkıldı. Dükkânı yıkılan esnaflardan biri olan Ömer Köse, depremlerden sonra ticari faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek,

 “Depremlerden önce eski yerimiz daha iyiydi, güzel iş yapıyorduk. Orada dükkânımız büyüktü. Depremlerden sonra burada müşteri potansiyeli çok azaldı. En az yüzde 50 civarında bir müşteri kaybımız oldu”

dedi.

“ESKİ MÜŞTERİMİZ GELİP BİZİ BULUYORLAR”

Esnaf Ömer Köse,

“Depremlerden önce yukarı Bakıcılar Çarşısı’nda ticari faaliyet yapıyordum. Şimdi çevreyolu altgeçit üstünde belediye bize bir yer verdi, buraya geldik ve konteynerimizi kurarak ticari faaliyetimize devam ediyoruz. Eski müşterimiz gelip bizi buluyorlar, alışverişlerine devam ediyorlar. Telefonlarımız hala onlarda var, bizi arayıp yerimizi öğrenip geliyorlar. Bu yüzden müşteri memnuniyetimiz iyi”

şeklinde konuştu.

“EV ALETLERİYLE İLGİLİ TAMİR İŞLERİNİ YAPIYORUZ”

Tencere, tava, çaydanlık parlatması yaptıklarını belirten Köse,

“Elektrik süpürgesi toz torbaları, hortumlarını, emicilerini satıyoruz. Elektrik süpürgesi filtreleri satıyoruz. Ayrıca elektrik süpürgesinin tamiratını yapıyoruz. Tencere, tava kulpları satıyoruz, aynı zamanda tamiratını da yapıyoruz. Düdüklü tencere tamiratları, çaydanlık tamiratları gibi ev aletleriyle ilgili tamir işlerini genel olarak yapıyoruz. Tencere, tava, çaydanlık parlatması yapıyoruz, kaynaklarını yapıyoruz, kulplarını yapıyoruz. Düdüklü tencerelerin lastiklerini, kulplarını, otomatik olan düdüklü tencerelerin kapaklarını yapıyoruz”

ifadelerini kullandı.

“BURADA MÜŞTERİ GELİRSE İŞ VAR, GELMEZSE İŞ YOK”

Yüzde 50 civarında bir müşteri kayıplarının olduğunu söyleyen Köse,

“Depremlerden önce eski yerimiz daha iyiydi, güzel iş yapıyorduk. Orada dükkânımız büyüktü. Demlik satıyorduk, zücaciye işi yapıyorduk yani orada daha çok malzeme satıyorduk. Orayla şimdiki yerimiz bir değil. Burada müşteri gelirse iş var, gelmezse iş yok. Depremlerden sonra burada müşteri potansiyeli çok azaldı. En az yüzde 50 civarında bir müşteri kaybımız oldu. Depremlerden önce fiyat aralığımız neyse şimdi de o şekilde devam ediyor. Çok bir artış yapmadık sadece yüzde 7 ile 10 arasında bir artışımız oldu. Perakende satışlarımızda da aynı şekilde fiyatlarda artış yapmadık”

açıklamalarında bulundu.

20 Kas 2023 - 14:11 Malatya- Gündem

Muhabir  Mehmet Kıroğlan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Busabah Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Busabah hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Busabah editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Busabah değil haberi geçen ajanstır.