17,2517$% 1.61
17,5948€% 0.68
20,5767£% 1.18
976,07%1,40
1.607,00%0,37
346806฿%3.39358
HÜSEYİN KOCAMAN
IPARD-II’nin 11’inci çağrısında alınan projeleri incelemeye devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, yaptığı basın açıklamasıyla projeler hakkında bilgiler verdi.
IPART-2’nin 11.çağrısı nedeniyle proje başvurularını incelemeye devam ettiklerini dile getiren Tunç, mart ayının 23’ü itibariyle proje başvuru alımlarının sonuçlandığını söyledi.
“PROJELERİMİZİ MODERN PROJELER ŞEKLİNDE ÇIKARIYORDUK”
Malatya’da yenilenebilir enerjinde ive kazanacaklarını belirten Tunç, “Şu ana kadar başvuran projelerimizden 15’iyle sözleşme aşamasına getirdik. İnşallah geri kalan projelerin incelenmesini de temmuz ayı sonuna doğru sözleşme aşamasına getireceğiz. Bu dönem bizim için en önemli. Projelerimiz içerisinde yenilenebilir enerji vardı. Türkiye genelinde olan yenilenebilir enerjiye olan ilgi ilimizde devar. Bu her geçen gün daha da artmakta ve biz de bu alanı desteklemekteyiz. Desteklediğimiz sadece bu alanla ilgili değil, zaten yapılan işletmelerimizi yenilenebilir enerji ile kullanılacak şekilde yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız projelerde bu konuya azami dikkat gösterdik. İster hayvancılık olsun ister diğer tesisler olsun bütün bunların hepsinde yenilenebilir enerji konusunu destekliyorduk. Projelerimizi modern projeler şeklinde çıkarıyorduk. İnşallah bu dönemde bu projelerimizi hayata geçirdiğimiz zaman Malatya’da yenilenebilir enerji ile ilgili bir ivme kazanacağız. Bundan sonraki projelerimizin de artık yenilenebilir enerjinin de içinde yer aldığı, kendi enerjisini üreten tesisler olacak. Bu tesisler üretimlerini yapacaklar” şeklinde konuştu.
“BİRÇOK PROJEMİZ VAR”
“Bu konuyla ilgili önemler alındı. Destek miktarları aynı ama vatandaşımız oluşabilecek enflasyona da ezdirmiyoruz. Bu konuda da önlemlerimiz mevcut” diyen Tunç, şunları kaydetti:
“Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de biz çeşitliliğe önem verdik. Her alanda projemizin olmasına çok önem veriyoruz. Sadece bir alanda genişlemek değil de her alanı da genişletmeye çabalıyoruz. Bu dönem arıcılık, arı yemi, arı ürünleri üreten tesisler, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, kırsal turizm, halıcılık gibi birçok projemiz var projemiz var. Bunları hayata geçireceğiz. Bu bizim için önemli. Bahsettiğimiz projeler de Malatya’da ilk olan projelerdir. Bu potansiyel Malatya’da var. İnşallah bizim de bu projeleri hayata geçirdikten sonra açılan yeni alanlarla birlikte Malatya’da farklı sektörlerin de gelişmesine yardımcı olacağız ve katkıda bulunacağız.”
İlk 5 ayda 1 milyon ev satıldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.