Baraj ve göletten üniversitenin de yararlanması istendi

Malatya’da yapılacak olan Beypınar Barajı ve Yenice Göleti’nden İnönü Üniversitesi Kampüsü’nün de yararlanması istendi.

Battalgazi ilçesinde bulunan bir grup muhtar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay’ı ziyaret etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay’ı ziyaret eden muhtarlar, Yaygın Yenice ve Beypınar projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretle ilgili bilgi veren köy halkından Mehmet Nuri Alan, “Rektörümüz, eğer üniversite kampüsünün de sulama suyuna çözüm olacaksa biz de baraj ve gölet projelerinin biran önce yapılması için yardımcı oluruz dediler. Üniversite kampüsünün de sulama suyunu da bu projeye dahil etmek için ilgili ve yetkili yerlerle görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alan, “Muhtarlar ortak hareket etme kararı alındı. Mevcut projeleri hızlandırmak ve bir an önce faaliyete geçmeleri için rektörlük ve yöre halkı ortak hareket etme kararı aldılar. Söz konusu projeler yetersiz olması durumunda Çalgan Çayı üzerinde üçüncü bir gölet yapılması için çalışmalar yürütülecek. Sayın rektörümüz gerekirse bakan beyle görüşebileceklerini söylediler” diye konuştu.İHA

17 Mar 2020 - 14:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Busabah Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Busabah hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Busabah editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Busabah değil haberi geçen ajanstır.